Afrodisiaka zvyšují pohlavní touhu apetenci a někdy i výkonnost. Zde jsou uvedeny přírodní afrodisiaka nikoli chemické látky.

Touha je jako motýl
Afrodisiakem nazýváme takové látky (event. prostředky), které nám zvyšují pohlavní touhu, apetenci a někdy i výkonost. 

Indiánské kmeny Aztéků a Mayů jako afrodisiakum používali čaj z damiany. Brazilci catuabu (červená kůra), číňané na škornici velkokvětou, jamaici na kolovník lesklý a egypťané do nápojů lásky přidávají harmalu mnohodílnou. Možnosti dostupné v našich podmínkách jsou tedy uvedené...z dostupných zdrojů:
ALOE
Je jedním z nejúčinnějších ženských afrodisiak. Zvyšuje sexuální apetit žen a frekvenci orgasmů. Tím pádem zkvalitňuje celkový sexuální akt. Aloe extrakt je k dostání v lékárnách. Rozpuštěním 2 g extraktu v 10 ml vody získáme 10 dávek a používáme 2 krát denně jednu dávku.

AMBRA 
Je považována za silné afrodisiakum jak pro muže tak pro ženy. Její působení, stejně jako její původ a složení je opředeno tajemstvím a tajemství je vždy vzrušující.

ANDĚLIKA LÉKAŘSKÁ
Doporučována především ženám vyššího věku. Obsahuje estrogen, k jehož poklesu dochází právě v přechodu a tím vznikají často poruchy sexuálních funkcí.

BOROVICE 
Je mírné mužské afrodisiakum. Podporuje tvorbu pohlavních hormonů a je často používána v případech impotence. Odvar: 40 g mladých květů borovice na jeden litr vody - užívat 3 šálky denně. Éterický olej: 3 kapky na lžičce medu 4krát denně.

CELER 
V minulosti byl také nazýván opich. Jedná se o  silné afrodisiakum pro muže. Jeho dostupnost je jednoduchá spolu se širokou možností přípravy podávání.

CIBULE
Mírné hormonální afrodisiakum jak pro ženy tak pro muže.

ČESNEK
Je mírné afrodisiakum (s okamžitým účinkem), ale zase dlouhodobé (navrací rovnováhu žlázám s vnitřní sekrecí) a dostupné jak pro muže, tak pro ženy.

CITRÓN 
Mírné afrodisiakum pro ženy i muže. Čistý "citrónový olej" se doporučuje podávat 3krát denně po 4 kapkách  smíšený se lžičkou medu. Díky jeho kyselosti si jej některé ženy aplikují do vagíny, aby pak lépe sevřely partnerův úd a tím ho více stimulovaly. Takovýto způsob však není  nedoporučován, protože může vést k nepříjemným zánětům poševní sliznice.
Jahody
Citrónová kůra: na lačný žaludek se užívá pohár šťávy vylouhované z jednoho citrónu nakrájeného na plátky i se slupkou, ke kterému se přidávají 3 květy heřmánku. Heřmánek by měl být připraven den předem tak, že se zalije vařící vodou a nechá louhovat přes noc. Nápoj se užívá ráno.

CIZRNA BERANÍ 
Je silný afrodisiakem pro muže. Pochází z Malé Asie a jižní Evropy. Dnes se dá na trhu běžně sehnat a pokud bude mužem užívána denně, jeho přirození neklesne a bude stále pevné. Bohužel má vedlejší vlastnost - podporuje odchod střevních plynů. Možno tomu předejít přidáváním muškátového oříšku nebo šafránu.

ČOKOLÁDA 
Mluví se o ní jako o afrodisiaku, ale její účinek pro muže i ženy je  sporný a nejspíše  individuální. Nicméně pozor, čokoláda je návyková.

DAMIÁNA 
Neboli mučenka. Jedná se o silné afrodisiakum bez vedlejších účinků.
Odvar: do šálku vložte 4 g listů, zalijte horkou vodou a pijte 2 šálky denně.

GINSENG - žen-šen
Je silné afrodisiakem pro ženy i muže. Stimuluje ženskou i mužskou sexualitu, oddaluje menopauzu, předchází stárnutí a celkově povzbuzuje organismus.
Tinktura: 3krát denně 90 kapek rozpuštěných v troše vody.

HOŘČÍK - magnésium 
Je považován za mírné, ale velmi účinné afrodisiakum pro muže. Zlepšuje sexuální potenci a krom toho chrání srdce před infarktem.

CHŘEST
Obsahuje asparagin (amid kyseliny asparágové), který ve větším množství působí afrodisiakálně. Chřest obsahuje ale malé množství a je vnímán spíše jako falický symbol.

JELENÍ PAROH 
Prášek z parohů jelena siky je velmi účinným a silným afrodisiakem pro muže (parohy obsahují samčí pohlavní hormony).  Bohužel je jeho prodej v mnoha státech (zejména evropských) zakázán.

JEŘÁB OBECNÝ 
Je mírné afrodisiakum  s lokálním ( svíravým) účinkem. Řešení pro ženy, které chtějí zažít téměř panenskou „úzkost“ při milování.
Vaginální odvar: suché jeřabinové bobule (cca 1 kg) a 5 litrů vody vařte asi hodinu pod pokličkou. Přeceďte a vlažný nálev nalijte do vany a posaďte se. Koupel několikrát opakujte.

čerstvá zelenina
KAPARY 
Je mírný afrodisiakem pro muže. Dráždí sexuální chuť a zvyšuje kvalitu erekce.

KERBLÍK LESNÍ 
Je mírné afrodisiakum pro starší ženy v období menopauzy a po něm (obsahuje estrogen - ženský pohlavní hormon).

KOPŘIVA
Mírným afrodisiakem pro muže. Semínka se smíchají  s medem a užívají.

LÍSKA OBECNÁ
Líska a lískové oříšky patří ke slabším afrodisiakům pro muže. Obsahují uklidňující látky, které navodí slastný pocit. Pozor na usnutí.

MANDLE
Je stejně jako líska slabší afrodisiakum pro muže. Dodává energii a sílu pro milostné hrátky a urychlují milostné vzrušení

MÁTA
Je slabší lokální a aromatické afrodisiakum pro muže i ženy. Většinou se používá její odvar. K erotickým hrátkám a koupelím se používá mátový olej - extrémně osvěžuje tělo i mysl a stimuluje.
Odvar: 2 polévkové lžíce máty na jeden šálek, zalít horkou vodou a nechte louhovat cca 5 minut.

MRKEV
Je středně silné afrodisiakum. Pro ženy i muže se doporučuje po noci plné lásky ráno vypít sklenici mrkvového džusu. Osvěží a povzbudí celý organismus.

ORCHIDEJE
Je mírné afrodisiakum pro muže. Z názvu již patrno (vstavač mužský)  k čemu se používá.

OVOCE
Mírné afrodisiakální účinky má ananas, piniový oříšek, datle, jahoda.

PAPRIKA
Zejména chilli paprika je mírným afrodisiakem pro ženy i muže. Obsahuje dráždivé složky, které stimulují nervový systém a tím dochází i k sexuální vzrušivosti..

PAVOUCI
Bohužel ano. Různé druhy pavouků byly často používány pro afrodisiakální účely. Nejdříve se usušili a poté se rozmělnili na prášek. Ten se smíchal s "nápoji lásky". Uštknutí některého druhu sklípkanů může přivodit i chorobné ztopoření pyje.

PEPŘ
Mírné afrodisiakum pro muže se stejnými zásadami jako u papriky. Bílý pepř navíc sice nezvyšuje sexuální vzrušení, ale prodlužuje soulož.

PETRŽEL
zelenina
Je silné afrodisiakum zejména pro muže. Rozšiřuje cévy a má přímý vliv i na stažitelnost svalových vláken především u pohlavních orgánů.

PIŽMO
Je mírné afrodisiakum pro ženy i muže. Zvyšuje sexuální apetit díky svým nezaměnitelným aroma. I proto je běžně přidáváno do parfémů.

ROZCHODNICE RŮŽOVÁ
Neboli „zlatý kořen“. Je silným afrodisiakem pro muže. Její účinky působí zejména na centrální nervový systém.. Používá  se při poruchách sexuálních funkcí u lidí vyčerpaných prací či nemocí a u starších lidí.

ROZMARÝN
Mírné afrodisiakum pro muže i ženy. Rozmarýnový čaj s tymiánem je velmi povzbudivý.

ŠAFRÁN
Je mírné afrodisiakum pro muže i ženy. V některých herbářích se o něm říká,  že " vzbuzuje chlípnost ". Nálev: 15 g na jeden litr horké vody. Nechte louhovat asi 5 minut a pijte 3 šálky denně.

VITAMÍN E
Je silné afrodisiakum pro ženy i muže. Jeho nedostatek způsobuje neplodnost, impotenci, frigiditu, poruchy pohlavních žláz, některé druhy zánětů pochvy a některé ekzémy. Používá se také jako prevence možného potratu.

YLANG - YLANG
Skvělé a silné afrodisiakum pro muže i ženy. Zejména vyhledávaná je ylangová esence. Používá se pro koupele a masáže, event.  3 - 6 kapek 4x denně na lžičce s medem.

YOHIMBIN
Je velmi silné afrodisiakum pro muže, které je u nás k dostání pouze na lékařský předpis. Yohimbin je alkaloid obsažený v kůře stromu pocházejícího z Kamerunu. Používá se k léčbě mužské impotence a především poruch erekce. Má ale individuální reakci. Je snadno předávkovatelný a mívá mnoho nežádoucích vedlejších účinků. Proto ho smí předepsat pouze lékař.

ZÁZVOR
Je mírné až silné afrodisiakum pro muže. Vhodný je jako čaj nebo esence ke stimulaci smyslů..
Esence: 3 kapky 4x denně na lžičce s medem.

ZINEK
Je mírné afrodisiakum pro muže. Doporučuje se jako součást léčby impotence.




Štítky a MENU

1968 Afektivní neurověda Afrodisiaka Afty Alergie Alternativní medicina Alzheimerova choroba Americké školství Americké zdravotnictví Amerika Anatomie Antioxydanty Ateroskleróza Biochemie Bioklimatologie Blogy Bolest Bolesti nohou Bršlice kozí noha Aegopodium podagraria L. Bylinky Bylinky a spánek cervicocraniální syndrom Cestovní medicina Citový mozek Civilizační nemoci Crux medicorum Dehydratace Demence Dengue Deprese Deprivanti a deprivantství Dětská obezita Dětské lékařství Diabetes mellitus Diferenciální diagnostika Divizna velkokvětá Dna Domácí lékárna EKG Elizabeth Blackwell Emergency emoce Empatie Epidemiologie Erythema migrans Etnika Febrilní křeče Flejberk Fotografie Freud Frustrace Fysiologie Fytoterapie Gastroenterologie Gaudeamus igitur GDX Access Glaukom Google Hemagel Hepatologie Historie Horečka Humor Humor v medicíně Hyperkinetická porucha Hyperpyrexie Hypertensní choroba Hypertenze Hypnotika Chirurgie Cholera Cholesterol Chronický únavový syndrom Chřipka Imunita Infekční koutky Infekční nemoci Insomnie Interna a kardiologie Invaze Ischemická choroba Janae Bradley Kašel Klysma neboli klystýr Kognitivní Kráťa Laboratorní diagnostika Léčivé rostliny Ledviny Lékárny Léky nové generace Lymeská Borelióza M.Parkinsoni Marek Slabý Matka a její dítě Max Kašparů Medicina Meduňka Metabolický syndrom Meteorosenzitivita MIKROBIOLOGIE Mikrobiom Mikroorganismy Minerály moderní medicina Motivace Mozek Mozek a drogy MUDr. Jan Hnízdil MUDr. Plzák Nefrologie Nemoc z líbání Nemoci dospívání Nemoci prostaty Nemoci štítné žlázy Nemocný vypráví Neuroanatomie a neurofysiologie bolesti Neurologie Nobelovy ceny Novinky a zajímavosti Objevy Očkování Oční (ophthalmologie) Oheň Oldřich Vinař ORL Osobnost lékaře Osobnostní patologie Ostatní Ostropestřec mariánský Paliativní medicina Patologie Placebo efekt Počasí Počítače a diagnostika Porodnictví a gynekologie Porucha metabolismu Pozitivní myšlení Preexisting condition Premenstruační syndrom Prevence Probiotika Prof. Koukolík prof. Matějček Prof. MUDr. Pavel Pafko Propedeutika Prostata Proteiny Přetížení organizmu Psychiatrie a psychologie Psychoaktivní látky Psychopatie Psychosomatická medicina Racionální výživa Radkin Honzák Radost Rakovina prostaty (caP) Relax Rychlá pomoc Sanitka Sanitka Mercedes veteran Sociální sítě Somatizace a imunita Spánek a jeho poruchy Speciální pedagogika Sport Sportovní lékařství Stáří Statiny Steak Steatóza jater Stomatologie strach stres Školní zdravotní služba Tonometry TOPLekar.cz Toxiny Transplantace Třezalka Urologie USA Úvod úzkost Verše Vilcacora Virosa Vitaminy Vlídné slovo Vtipné a pozitivní Zácpa Obstipatio Závislost Zdraví Zdravotní pojištění Ze života lékařů Ze života sestřiček Zvěřina Židovský Životospráva a dlouhý život